Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

lördag 5 september 2009

Reinfeldt-Sahlin 60-20

”60 procent av svenskarna hyser störst förtroende för moderatledaren Fredrik Reinfeldt som statsminister. 20 procent skulle föredra Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin, enligt en Sifoundersökning (TT)”. Detta kunde jag läsa idag i ett nyhetsbrev. Det visar troligen att många har svårt att tänka sig en kvinnligt Statsminister. Det visar också att en ”Toblerone” kan spöka så många år senare. Dessa människor borde titta i spegeln och tänka på alla år de har levt och fundera om de alltid har varit så perfekta. Precis som en fånge, narkoman eller alkoholist ska få en ny chans så kan också en politiker få detta. Mona Sahlin har redan betalat en väldigt hög politiks pris för sina misstag. Så vakna svenska folket. Det är dags för en kvinnlig statsminister, och i så fall ska det vara Mona Sahlin.

fredag 4 september 2009

Förbifart Stockholm.

Jag tycker att förbifart Stockholm är nödvändig för att varje stop på Essingeleden kan leda till stora konsekvenser. Men jag tycker att vägverkets val av streckning är fel. Enligt vad jag uppfattat la vägverket inte alls lycka mycket energi för att utträda de andra 2 alternativen som fanns och istället fastnade väldigt tidigt för Förbifart Stockholm.
På slutet av 2008 var jag på ett allmänt möte med vägverket angående förbifart Stockholm. Jag ställde fråga till deras representant om man hade diskuterat ett tåg förbindelse paralert till bilvägen. Svaret var nej. Varför inte bygga ett tåg förbindelse mellan Skärholmen och Kista för att ge ett alternative till bilen? De över 25 miljarder Förbifart Stockholm kommer att kosta är mer än all kollektivtrafik investeringar som är planerats fram till 2025.