Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

tisdag 18 september 2007

Hur jobbar kronofogdomyndigheten?

I våras bestämde vår granne på landet att gränsen mellan oss och henne från 1918 inte ska gälla längre. Hon anlitade en byggfirma som satt upp ett staket några meter in på vår mark. Vi försökte att förmå henne att förstå att detta är vår mark men hon envisas. När det inte hjälpte kontaktade vi kronofogdomyndigheten som beslutade att vi hade rätt och gav henne några veckor för att ta bort staketet. Hon fick också förbud att gå in på vår mark. Hon överklagade till Nacka tingsrätten som efter några veckor kom med domen som gav henne avslag på alla punkter.
Vi trodde att nu skulle staketet tas bort. Men så lätt är inte i dagens Sverige. Det är nämligen så att nu måste vi vänta på ett nytt beslut från kronofogdomyndigheten. Undrar om inte hon kan överklaga detta också. Detta ser jag som bortkastat skattpengar. Varför kan inte kronofogdomyndigheten se till att hon ta bort staketet efter beslutet i Nacka tingsrätt?
Varför måste ett nytt beslut tas.