Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

söndag 6 november 2011

Håkan Juholt kom inte vinna valet utan oss.

Om mindre än 3år är det val till riksstad men innan dess ska det hållas val till Europa parlamentet.
Efter en turbulent oktober är vi tillbaka på bana. Visligen har Håkan slarvat men direktiven men troligen omedvetet. Håkan behöver oss inte mindre än vad vi behöver honom. Nu åker han och berätta om den tiden och om hans syn på framtiden. Men jag hoppas att han är snart tillbaka som lok för vår politik.

Det är dags för oss Socialdemokrater att lämna denna historia bakom oss och jobba vidare för valseger 2014. Vi kan inte styra blinda på alla dessa opinionsundersökningar. Självklart att mediadrevet påverkar opinionen men vi vät att väljarna inte är dumma och om vi visar de att vi har en bättre politik så har vi möjlighet att få deras förtroende. Vi måste kämpa för rättvist samhälle och inte acceptera regerings politik. Vi kan inte släppa FAS-3 innan den är borta. Vi har ett fantastiskt plan för utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm, inte minst utbyggt Tunnelbana. Stora satsningar på järnväg och en plan för att få bort skillnaden mellan jobb och pension. Just i denna fråga tycker jag att vi skulle våga ta bort jobb skatteavdrag 4 och lägga pengarna på minskat pensioner skatt. Vi är väldigt målmedvetna när det gäller att utrota barnfattigdom och vi accepterar inte den stora ungdomsarbetslösheten. Vi tänker stimulera byggnad av hyresrätter. I princip i varje område har vi ett bättre förslag än regeringen.

Vi är ett öppet parti men det är fel att vissa partimedlemmar är bereda att göra allt för att nå sina egna mål även om det skadar partiet.

Så partivänner. Nu är det dags att samla bakom Håkan Juholt och lifta fram honom som nästa statsminister senast 2014.