Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

onsdag 5 mars 2008

Bromma flygplatsen

Bromma flygplatsens framtid har diskuterats i många år men det har aldrig varit så aktuellt med miljöaspekten som det är idag. Det är helt sjukt att en majoritet kan ta ett beslut om så stor fråga i 30 år framåt. Ska det vara 30år så tycker jag att det skulle krävas minst 70-80% dvs. beslut över blockgränsen. Förhoppningsvis kommer tågtrafiken om ca 20år kunna ersätta nästan all inrikesflyg då kommer inte Bromma behövas alls. Satsa på Arlanda och Skavsta flygplatser istället. Ta bort monopolet för Arlandabanan och bygg ett likadant snabbtåg till Skavsta så är det mycket bättre. Jag lyssnade på en dabbat i Radio Stockholm i måndags där säger Kristina Axén Olin att i det nya avtalet satsas mycket på miljön. Jag tycker att det är bra arr miljön på flygplatsen förbättras men jag undrar vad det hjälper nar alla plan flyger över staden och släpper sina avgaser. Jag vill inte tänka på den dag som ett flygplan missar landningsbanan och kraschar mot husen omkring.
”– Jag är för att lägga ner verksamheten av folkhälsoskäl” sa Anders, En lystnare som ringde programmet och jag tycker att det är en väldigt viktigt aspekt att tänka på. Jag brokar titta upp på alla plan som passerar ovanför mitt jobb på Långholmen och fundera på hur mycket smuts som faller ner på mig.
Så jag hoppas att något stoppar detta 30åriga avtal.