Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

måndag 11 januari 2010

”Vindkraftskatt inte befogad”

En artikel från nyhetsbrev.mailbox.se
Sedan ett och ett halvt år har Skatteverkets nya tolkning av prisbildningen på elmarknaden lagt en nästan död hand över den andelsägda vindkraften. Orsaken är att Skatteverket och nu senast Skatterättsnämnden hävdar att vindandelsägare får sin el till underpris och därför ska uttagsbeskattas. Men nu visar en nationalekonomisk studie att vindkraftkooperativens priser är marknadsmässiga och att den extra uttagsbeskattningen därför inte är motiverad.
Det är branschorganisationen Svensk Vindenergi som gett docent Thomas Tangerås i uppdrag att utreda vad som egentligen är ett marknadspris på el.
- Det är anmärkningsvärt att politikerna låter Skatteverket ha monopol på att bestämma att det endast skulle finnas ett enda marknadspris på el och att vanlig marknadsekonomi inte skulle gälla just här, säger Matthias Rapp, vd vid branschorganisationen Svensk Vindenergi.
(FL-Net)