Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

fredag 7 september 2007

Miljö Del 5 Trängselskatt

Som jag förstår så var det flera motiveringar till införande av trängeselavgiften i Sockholm som nu har blivit trängselskatt. En av de var att minska trafiken i stan och det har man lyckats med.
Den andra var att ta bort topparna i rusningstiden. När det gäller detta punkt så tycker jag att för att lyckas måste man göra ett store skillnad mellan timmarna. Detta är varför jag föreslå att avgiften på de mest belasta tiden bör höjas till 30 eller varför inte 40kr samtidigt borde tiden 09,00-15,30 var helt avgiftsfri. Max belopp borde då höjas till 80kr/dag. Jag tror att detta skulle ge en positiv effekt. Jag önskar att många arbetsgivare skulle gå med på ändrat arbetstider för att göra detta möjligt.

söndag 2 september 2007

Elanalys hos företag

Som miljö ansvarig på min arbetsplats har jag planerat att göra en kontroll över elanvändningen. Målet är att minska elförbrukningen med ca 20-30 %. För att nå detta mål kommer jag att ta hjälp av en extern konsult. Det är inte gratis men jag tror att det betalar sig ganska snabbt. Jag tror att många företag inte inser vilka möjligheter de har för att spara energi som ger både miljö och ekonomiskt besparing. En del företag avstå för att kontakta en konsult p.g.a. den höga kostnaden. Jag tycker att staten skulle göra en stor insats om man skulle erbjuda företagen en gratis analys av elförbrukningen. Men samtidigt finns de som tycker att energibesparing ge staten en mindre intäkt. Detta förstå jag men jag tycker att miljöaspekten ska väga tyngre.