Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

onsdag 17 oktober 2007

Storsatsa på järnvägen.

Som jag skrev förut så tycker jag att en av de bästa investeringar staten kan göra för miljön, är att bygga ut järnvägen. Jag håller helt med Peter Eriksson MP som skriver om att det behövs stora satsningar på just järnvägen.(se artikeln i SVD). Jag tycker att det skulle vara utmärkt att bygga ut spåren mellan de största städerna i Sverige och ersätta all flygtrafik med snabbtåg. Jag tycker också att Sverige borde vara aktiv i EU för att få en stor satsning i hela Europa. Där finns det mycket att göra. Det som är nytt idag med tåg charter skulle vara morgondagens melodi.
Men det är bortom med investeringar på miljön för att man måste tänka på att det tar många år att genomföra de. Och det ser ut att vi kommer att kasta bort 3år till med den borliga regerings miljöpolitik. Jag hoppas att vi i S ska visa en kraft samling innan nästa val när det gäller satsningar på miljön.