Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

tisdag 19 februari 2008

”Nu blir det dyrare att åka kollektivt i Stockholm”.

Som jag skrev förut så är jag mycket kritiskt till att överskotet från trängselskatten används till annat än kollektivtrafiken i Stockholm. I dag är det många ggr lönsammare att transportera sig i Stockholm med bil än att använda kollektivtrafiken. Fr.o.m. 1 mars kommer det att vara ännu lönsammare när biljettpriserna går upp. 30-dagarskortet går upp från 620kr till 690kr,
en ökning med 11,3% och förköpsremsa kommer att kosta 180kr istället för 160kr, en ökning på hela 12,5%. Skulle överskottet från trängselskatten gå till kollektivtrafiken skulle denna stora ökning undvikas. Samtidigt är trängselskatten oförändrat. Jag tycker att staten skulle ”hjälpa till” med att få ner kollektivtrafikens priser i hela landet. Finansiering kan vara t.ex. en högre bensin skatt. En sådan stor ökning kommer troligen att leda till att flera väljer att ta bilen till jobbet än att åka kollektivt.
Se SL:s priser.