Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

söndag 4 april 2010

Media kan avgöra valresultatet

Jag tror att årets riksdagsval kommer att bli väldigt jämt och spännande.
Men jag är rädd att media kommer att spela en avgörande roll.
Gång på gång skrivs det om Mona Sahlins svaga punkter men jag har svårt att hitta artiklar och rubriker om hennes starka sidor. Media har lyckats bygga en bild av en svag Mona Sahlin. Det är sällan median skriver något negativt om Fredrik Reinfeldt.
Gång på gång ställs Mona Sahlin mot Fredrik Reinfeldt i olika debatt. Ofta det första frågan som ställs efter är om vem som var bäst och inte om vilken politik var bäst. Sedan måste jag säga att jag tycker att fredrik Reinfeldt är väldigt skicklig försäljare. Jag kan jämföra detta med att tänka på två försäljare. En som är väldigt duktigt på att sälja vilken kas produkt som helst och den andra har de bästa produkterna men har svårt att sälja de. Fredrik Reinfeldt är väldigt bra försäljare som lyckas sälja en kas politik och Mona Sahlin har den absolut bästa politik men har svårt att sälja det. Det blir inte lättare när man har båda moderaterna och media mot sig och på detta kan man lägga till att jag tror att det finns en hell del svenskar som har svårt att se en kvinnlig statsminister.