Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

måndag 19 november 2007

Utbilda ungdomar i trafikreglerna

I dag är det många vuxna och ungdomar som cyklar eller kör moped på allmänna vägar.
Många av de har ingen aning om vad som gäller som t.ex. vad skyltarna betyder.
Många gånger vet de inte vad konsekvenserna är om det skulle hända någonting eller om de åkte fast.
Vi har en kompis i 42års ålder som håller på att ta körkort. Hon säger att det är nu som hon inser hur litet hon kunde om trafikreglerna. Att ingen i familjen hade körkort kan vara en orsak till detta, men hon är säkert inte ensam om detta.
Klimat medvetenhet gör också att det är många flera som cyklar till jobbet eller skolan.
Jag tycker att det skulle vara bra om man skulle redan i skolan införa trafikutbildning. Jag förstå att det inte skulle vara möjligt att få in det i dagens redan pressade schema, så jag funderar på varför inte göra det till frivillig utbildning efter skolans tid. Men jag tycker att det ska staten stå för kostnaderna så det inte belasta skolans ansträngda ekonomi och att det ska vara krav på att man har gått denna utbildning för att kunna köra moppe eller cykla på allmänna vägar. Hur gammal ska man vara för att gå utbildning vet inte jag det lämnar jag till dem som vet bättre. Jag tycker att det borde finas möjlighet att gå utbildningen som vuxen, kanske på komvux. Man ska se det som en förbyggde åtgärd och inte som konkurrens till teorin i körkort utbildningen.