Om mig

Mitt foto
Segeltorp, Huddinge, Sweden
Jag heter Yossi Sigal och har många intressen, bl.a. är jag intresserad av ekonomi, miljö och politik. På min fritid gillar jag att cykla, simma, jobba i trädgård och snickra i huset. Men det viktigaste för mig är min fru och våra underbara barn.

torsdag 4 februari 2010

Partiledardebatten del 2

Man kan tycka att många gånger pratar båda blocken om samma saker men det finns ändå en skillnad.
Tar man till exempel pensionärskatten som båda blocken vill sänka, där säger de röd gröna tydligt att skatten ska vara i samma nivå som inkomstskatten, pensionen är faktiskt en intjänat inkomst och ska beskattas på samma sätt. Samtidigt pratar man om att de med höga inkomster få förvänta sig en högre skatt så man finansiera skattesänkningar med skattehöjningar. De borliga vill inte säga med hur mycket de är beredda att sänka och redovisar inte heller finansieringen.

tisdag 2 februari 2010

Partiledardebatten del 1

Satt i går och tittade på partiledardebatten i SVT play och reflektera över några saker. Jag kunde se det rödgröna samarbete som är ett samarbete mellan tre olika partier som har olika åsikter men kan ändå komma överens, inte något nytt, de har faktiskt samarbetat förut med ett gott resultat utan att regera tillsammans. På andra sida står dem borliga partierna som ser ut att vara eniga om alt. Då börjar jag fundera på att om dem är så eniga och det ändå M som bestämmer så vad har Kds, Fp och C för roll i svensk politik? Behövs de? Det är ändå så att en röst på dem är samma som en röst på M som bestämmer ändå.